Kermisactie Nieuwe Levenskracht Bergeijk.

Het aantal Horecazaken aan het Markt is de in 2015 en 2016 uitgebreid.

Nieuwe Levenskracht in Bergeijk beschikt sinds juni 2015 over een kermiswagen die veel minder diep en wat smaller is dan de houten tent.

Logisch dat er dan door betrokkenen wordt nagedacht over een andere indeling van de kermis. De betrokkenen zijn vooral de vergunninghouder voor het organiseren van de kermis, de kermisexploitanten, Nieuwe Levenskracht met de traditionele kermisactie en de Gemeente in haar rol voor de openbare veiligheid.

Sinds mensenheugenis was de tent van Nieuwe (Herwonnen) Levenskracht steeds te vinden op een van de drie hoekpunten van het Marktplein. Ook dit jaar is dit weer gelukt. Als vroeger, bij de toegang van de kerk.

p7130238-1024x768De EK-finale voetbal en de hoge temperaturen op zondag, hadden toch hun invloed het aantal kermisbezoekers. Op die dag liep de achterstand van de enveloppenverkoop met een tiental niet verkochte ringen (met 250 enveloppen). De veel eerdere openstelling van de kermis op zaterdag (2 uur ipv 8 uur) leverde maar 1 extra ring op.

Toch lukte het de vrijwilligers van NL om toch nog 49 ringen te verkopen. Dit tegen een gemiddelde verkoop de laatste jaren van 56 ringen.

In de weken voor de kermis is door de de Firma Frakoo op ’t Loo de kermiswagen voorzien van een nieuwe hydraulische cilinder terwijl de andere drie zijn gereviseerd. Ook de beveiliging van de klep is zodanig aangepast dat die door een persoon is aan te brengen.

Tijdens de huis aan huis verkoop zijn in de weken voor de kermis, door de vrijwilligers , 7523 van de groene kermisloten verkocht. Tijdens de kermis nog eens 358.

Hierdoor waren er maar 119 loten van de 8000 over. Die deden niet mee aan de trekking op woensdagavond. De kermisloten zijn gesponsord door Administratiekantoor J. Hoeks.

Naast de donateuractie onder de 3700 donateurs is de kermisactie de grootste inkomstenbron van de Stichting Nieuwe Levenskracht. Hiervoor zijn altijd vrijwilligers nodig. Die zijn er ook hard nodig voor het echte werk van Nieuwe levenskracht.

Meer informatie hierover bij het secretariaat op nr 06-2011 7451.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.